سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، تو را به آنچه خدایت بدان فرمان داده راهنمایی می کند و زهد، راه ترا به سوی آن آسان می گرداند . [امام علی علیه السلام]
منطقه و بیداری اسلامی
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» دانشگاه مهمترین ابزار ترویج ارزشهای آمریکایی در جهان

بسم الله الرحمن الرحیم

دانشگاه  مهمترین ابزار ترویج ارزش‌های آمریکایی در جهان  

رئیس دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه، معتقد است دانشگاه‌های آمریکایی قادرند با تربیت نیروهای جهت با دیدگاه های آمریکا از عهده انجام کاری که سیاستمداران و نظامیان آمریکا تا کنون از پس آن نیامده است، برآیند.

آتاناسیوس مولاکیس که ریاست دانشگاه آمریکایی عراق در سلیمانیه را به عهده دارد در نشریه شرح وقایع آموزش عالی با توصیف دیدگاه های خود در مورد دانشگاه های آمریکایی برون مرزی گفت این کالج ها می توانند کاری را که آمریکا نمی‌تواند در خارج از کشور خود انجام دهد، انجام دهند.

علی رغم ضعیف شدن آمریکا در حوزه‌های دیگر، دانشگاه‌های آن همچنان قوی باقی مانده‌اند

فرید ذکریا در کتابش به تامل در مورد "خیزش دیگر کشورها " - مانند چین، برزیل و روسیه - و متعاقب آن تضعیف استیلای بی چون و چرای آمریکا در حوزه های زیادی اعم از رشد اقتصادی و قدرت اقتصادی می پردازد. طبق پیش‌بینی وی، تنها مورد استثنا در این میان تداوم برتری بی نظیر، دانشگاه‌های آمریکایی خواهد بود.

     داخل آمریکا کمتر به نقش دانشگاه های آمریکایی در مناطقی که این دانشگاه‌ها در آنها دایر بوده‌اند توجه می‌شود

با آنکه داخل کشور آمریکا در مورد ممتاز و خوش آتیه بودن دانشگاه های این کشور زیاد صحبت می شود، اما کمک بی بدیل این دانشگاه های برون مرزی به پیشرفت و کامیابی مناطقی که در آنجا حضور داشته اند، کمتر نقل زبان هاست. راه اندازی کالج های آمریکایی خارجی به اواسط قرن نوزدهم برمی گردد- زمانی که قدرت های اروپایی حریصانه برای ایفای سلطه و کسب منفعت از دولت رو به افول عثمانی با یکدیگر رقابت می کردند، اما حضور آمریکا در خاور نزدیک کمرنگ و قابل چشم پوشی بود.

کالج های سکولار آمریکایی ضمن احترام به باورهای جوامع میزبان، روش ها و استانداردهای آموزش و پرورش خود را به این جوامع منتقل می کنند

این کالج ها که در ابتدا از شور و شوق تبلیغات مذهبی پروتستان الهام می گرفتند، با محیط پیرامون خود به تفاهم رسیده و به زودی سکولار شدند و با روشهایی که هم مبتکرانه بود و هم به جوامع میزبان احترام می گذاشت، روش های و استانداردهای آموزش و پرورش غربی را به این مناطق معرفی می کردند. آموزش ارائه شده توسط این دانشگاه ها، در کشورهایی که از بازار و کشاورزی معیشتی به سمت اشکال توسعه یافته تر سازمان‌دهی اقتصادی و شهری حرکت می کردند، فرصت هایی برای تحرک اجتماعی صعودی فراهم می آورد. اصولی که این دانشگاه ها از سرچشمه های پوریتانی خود در نیوانگلاند حفظ کرده بودند، تاکید بر شکل دهی شخصیت و القای اخلاق کاری و مسئولیت پذیری بود.

* زبان آموزشی این دانشگاه ها انگلیسی بوده است

فعالیت های به ظاهر پیش پا افتاده محوطه های دانشگاه ها - مانند ورزش و انجمن ها - در دانشجویان بذر عاداتی مانند معاشرت داوطلبانه با طبقه برگزیده سایر کشورها را می فشاند. دانشگاه های آمریکایی که نسبت به تمام قومیت ها و آیین ها دید بازی داشته و در محیط بی ثبات خاور نزدیک فعالیت می کرده اند، فرصت هایی برای آموزش و پرورش گروه های بی خانمان فراهم آورده اند. زبان انگلیسی به عنوان زبان آموزش [این دانشگاه ها]، ضمن از میان بردن تفاوت های زبانی گروه هایی که در صورت عدم استفاده از این زبان ممکن بود دشمن یکدیگر باشند، به عنوان زبان بین المللی جهان، سرمایه گرانبهایی است. به عنوان مثال دانشگاه آمریکایی عراق در سلیمانیه، همان دانشجویان عرب، کرد و ترکی که پدرها و اجدادشان ممکن بود از هم بترسند و در پی آزار و اذیت همدیگر باشند، با هم جزوه رد و بدل می کنند، ورزش می کنند و به زبان انگلیسی تعامل دارند.

* افراد آگاه، با آگاهی از مزایای دانشگاه های آمریکایی در تربیت نیروی انسانی، در مناطقی که جنگ در آنها به اتمام رسیده و در کشورهای پساکمونیستی دانشگاه های آمریکایی تاسیس کرده اند

ارزش آموزش و پرورش طی سال های گذشته به سرعت افزایش یافته و در آینده نیز روند صعودی خواهد داشت. در عصری که بهزیستی انسان و کره زمین بیشتر به تفکر اصولی و خلاقانه وابسته است تا به منابع خام و کار فیزیکی، مطلوب ترین و هوس انگیزترین دارایی ها افراد تحصیل کرده هستند. آموزش و پرورش لیبرال و دانشجو محور آمریکایی به گونه ای طراحی شده است تا در فرد انعطاف پذیری ذهنی لازم برای کنار آمدن با دنیایی که در آن دانش تخصصی فنی طی مدت زمان کوتاهی منسوخ می شود را ایجاد کند. بنابراین، افراد آگاه مدل های مشابهی پیش رو گرفته و در کشورهای جنگ زده و پساکمونیستی مانند افغانستان، ارمنستان، بلغارستان، عراق، قرقیزستان، نیجریه، پاکستان و بسیاری از کشورهای دیگر دست به ایجاد دانشگاه های آمریکایی زده اند. این دانشگاه ها، نهادهای تازه کاری هستند که لازم است به آنها رسیدگی شود، اما مشکلاتی که آنها پیش رو دارند در مقابل ناملایماتی که نهادهای رو به رشد و با اعتبار در مصر، بیروت و کرانه باختری پشت سر گذاردند، چیزی نیستند.

* حاکمان کشورهای خلیج فارس نیز خواستار تاسیس دانشگاه های آمریکایی در کشور خودشان شده اند

البته در کشورهای رو به پیشرفت اکثر دانشجویان در دانشگاه‌های بزرگ و ملی کشور خودشان تحصیل می کنند. با این وجود دانشگاه های آمریکایی در حکم کاتالیزوری برای نوآوری هستند و استانداردهای لازم برای نظام آموزش عالی را آنها وضع می کنند. حاکمان کشورهای خلیج [فارس] با اشراف به اینکه نفت بر خلاف آموزش و پرورش منبعی تمام شدنی است، شروع به تاسیس دانشگاه هایی با الگوی آمریکایی کرده اند و یا از موسسات آموزشی پیشرو آمریکایی دعوت کرده اند تا شعبه های دانشگاه خودشان را [در آن کشورها] تاسیس کنند.

* به نظر می رسد آمریکا از این مسئله آگاه نیست که می تواند اهداف مورد نظرش را از طریق دانشگاه پیگیری کند

به نظر نمی رسد که آمریکا خود به طور کامل این مسئله را فهمیده باشد. کشورهای دیگر، به خصوص فرانسه و انگلیس، با آگاهی زیرکانه از ارزشی که حضورشان در عرصه آموزش و پرورش برون مرزی هم برای خودشان و هم برای هم پیمانشان دارد، تلاش های منظمی برای گسترش مرزهای فرهنگی خود کرده اند. به نظر می رسد آمریکا می خواهد یا سریع به نتیجه برسد و یا اصلا به نتیجه ای نرسد. آمریکا در واکنش به شورش ها، دست به مبارزه تبلیغاتی برای "به دست آوردن دل ها و ذهن ها " می زند؛ و پیمانکاران خصوصی بسیار ناکارآمد و سازمان های غیر دولتی خوش نیت اما دست و پا بسته را مامور برنامه های "ظرفیت سازی " می کند.

* دانشگاه های آمریکایی را باید بهترین صادرات آمریکا دانست

اما بر عکس، دانشگاه های آمریکایی خارج از کشور، با منتقل کردن ارزش های ماندگار خود که فراتر از عبارت های پر رنگ و لعاب اما زودگذری هستند که این دولت یا آن دولت گاه به گاه در قالب دیپلماسی عمومی به میان می آورند، مخاطبان [مد نظر] خود را تربیت می کنند. دانشگاه های آمریکایی برون مرزی دست به تبلیغات نمی زنند، اما دیگران را از با ارزش ترین دستاوردهای آمریکا مطلع می کنند. با عنایت به اثرات درازمدتی که این دانشگاه ها بر توسعه جوامعی که آنها را میزبانی می کنند و جهان بینی مردم این جوامع داشته اند، آنها را به حق باید بهترین صادرات آمریکا دانست



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » داریوش احمد رضا بهمنیار ( چهارشنبه 90/6/16 :: ساعت 2:12 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

رانده شدن کشتی حقانیت ایران بر نوک اشتباهات آمریکا
برکت بسیار ارزشمند خداوند به انسان
اینک سلاح اینک نبرد اینک جهاد 2
بزرگترین دشمن هر کسی نفس اوست
نمادِ پیروزی حق بر باطل
شکوه و عظمت انقلاب اسلامی تا کجاست؟
به مناسبت 12 بهمن روز ورود امام به وطن
به مناسبت 22 بهمن روز پیروزی انقلاب
خواست خدا انتخاب برترین مردم برای رهبری آنهاست
نمادِ پیروزی حق بر باطل
حضرت محمد تنها پیامبری که سخنانش بلافاصله نوشته می شد.
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 71
>> بازدید دیروز: 73
>> مجموع بازدیدها: 368305
» درباره من

منطقه و بیداری اسلامی
داریوش احمد رضا بهمنیار
ما یا باید بر اساس قوانین دموکراسی حرف بزنیم یا بر اساس باورهای ملی مذهبی و اسلامی خودمان حرف بزنیم، بر اساس دموکراسی غربی هیچ کشور شرقی و هیچ کشور غربی در جهان دموکراسی و قانون اساسی اش را به رفراندوم نگذاشته است. حتی برای یک بار، فقط جمهوری انقلاب امام خمینی (رضوان اله تعالی) بوده که فرمودند: مردم اصل سیستم رو رای بدهید آن هم بعد از پیروزی انقلاب. فقط امام خمینی بود که فرمودند نماینده هاتون بیاین قانون اساسی را بنویسند و مردم هم برای قانون اساسی رای بدهند، شما فقط یک رژیم دموکراتیک غربی و شرقی در دنبا نشان بدهید که بگوید ما دفعه اول خودمان برای دموکراسی و قانون اساسی رفراندوم گذاشتیم؟ این رژیم های دنیا همه یا با کودتا اومدن سر کار، یا با شبه انقلاب ها و یا با جنگ ها و تفرقه ها و غصب سرزمین های دیگر قدرت را با جنگ از همدیگر گرفتند. هیچکدام از کشورهای جهان با دموکراسی سر کار نیامدند، هیچکدام از آنها قانون اساسی شان را حتی برای یک بار هم به رای نگذاشتند، پس از نظر دموکراسی جهانی، قوانین دموکراتیک جهانی یک سوال بی معناست که هیچ معنا و مفهومی ندارد چون هیچ رژیمی خودش را به رای مردم اش وابسته نمی کند غیر از جمهوری اسلامی ایران. بر اساس دموکراسی غربی و شرقی هیچ کشوری در جهان این سیستم را نگذاشته و نمی گذارد، این فقط جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی توسط امام خمینی (ره) بود که فرمودند به اصل سیستم رای بدهید آن هم بعد از انقلاب که امام قدرت را به دست گرفته بود. فقط امام راحل بوده که گفته است نماینده هاتون بیایند و قانون اساسی را بنویسند و بعد هم فرموده بیائید به قانون اساسی رای بدهید، شما یک رژیم دموکراتیک توی جهان به ما نشان بدهید که بگوید: آقا ما دفعه اول خودمان رفراندم گذاشتیم، اینها همه یا با کودتا, و امثالهم قدرت را به دست گرفتند و یا با انقلاب های غربی و یا با شبه انقلاب ها آمدند و با جنگ و تفرقه تجاوز و غارت ملت ها و با اشغال و غصب سرزمین ها مردم را با کشتار و چپاول و تجاوز و غارت کشتند. جالب اینجاست که رژیم غاصب اسرائیل اصلا قانون اساسی ندارد و هر از چندی هزاران هزار زن و کودک را به کام مرگ می فرستد و کسی هم کاری به کارش ندارد چون قانون اساسی ندارد، همانطور که هولوکاست دروغین او توهین به شعور بشریت است.

» پیوندهای روزانه

تابناک [3]
انتخاب [3]
پایگاه خبری انقلاب نیوز
شبکه اطلاع رسانی دانا
موسسه فرهنگی راسخون
نقل قول - وبلاگ نویسان خوزستانی [1]
پایگاه خبری مشهد پیام [1]
شبکه خبری تحلیلی تیتر یک [1]
پایگاه خبری لنگر نیوز
ظهور
وب سایت خبری تحلیلی رصد [1]
وبلاگ نویسان خراسان رضوی [3]
سواد رسانه ای ایرانیان [1]
وبگاه جوان انقلابی [1]
پایگاه خبری شلمچه نیوز
[آرشیو(16)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
برجام برای برداشتن تحریم ها بوده . جریانی منحرف از انقلاب اسلامی . دل به عشق زنده می ماند عشق به امام خمینی (ره) . حضرت فاطمه (س) مصمم برای شهادت در تکلیفی الهی[-1] .
» آرشیو مطالب
پاییز 86
زمستان 1386
بهار 1387
مرداد 87
شهریور 87
تابستان 1387
خرداد 88
شهریور 89
آذر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
شهریور 90
آبان 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
اسفند 90
فروردین 91
اردیبهشت 91
خرداد 91
تیر 91
مرداد 91
شهریور 91
مهر 91
آبان 91
آذر 91
دی 91
بهمن 91
اسفند 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
آذر 92
دی 92
بهمن 92
اسفند 92
اردیبهشت 93
فروردین 93
خرداد 93
تیر 93
مرداد 93
تابستان 93
پاییز 93
زمستان 93
تابستان 94
پاییز 94
زمستان 94
بهار 95
تابستان 95
پاییز 95
زمستان 95
بهار 96
تابستان 96
پاییز 96
زمستان 96
بهار 97
تابستان 97
پاییز 97
زمستان 97
بهار 98
تابستان 98
پاییز 98
زمستان 98
بهار 99
تابستان 99
پاییز 99
زمستان 99
بهار 0
تابستان 0
زمستان 0
بهار 1
تابستان 1
پاییز 1
زمستان 1
بهار 2
تابستان 2
پاییز 2
زمستان 2

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
تابناک
خبرگزاری فارس
شبکه العالم
عمارنامه
پایگاه خبری فرهنگ نیوز
رجا نیوز
جام نیوز
پایگاه خبری فاش نیوز
پایگاه خبری بولتن نیوز
پایگاه تحلیل خبر باصر
پارس نیوز
مشرق نیوز
شبکه خبر
شبکه دانا
جوان انقلابی
خیبر آنلاین
ادیان نیوز
انقلاب نیوز
روایت نو
بسیج پرس

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان



» وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
» طراح قالب